Besøk av ville dyr

Hønsehauk INNE I hønsehuset

Jeg ble litt overrasket da jeg på senhøsten gikk bak hønsegården og så det jeg først trodde var ei forvirra høne som flakset i vinduet på innsida av hønehuset. Hva i all verden....har hun helt glemt hvor luka i veggen for å komme ut er?....tenkte jeg. Men så så jeg jo at det aldeles ikke var ei høne, men en mye større fugl. Tenkte det måtte være en hauk eller falk av noe slag. Han måtte ha gått inn via "trappa" fra hønsegården og gjennom luka i veggen for å komme inn og så hadde han glemt hvordan han kom inn. Det var oppstyr i hønsegården og jeg tenkte først å åpne vinduet og prøve å få den til å fly ut, men det var jo ikke enkelt. Det ble til at bonden sjøl allierte seg med et teppe og fanget den midlertidig i et ubrukt kaninbur. Så søkte jeg på nettet og fant ut at det faktisk var en hønsehauk. De har vært ganske sjeldne en stund og vært på rødlista over utrydningstruede dyr, men nå er bestanden heldigvis på vei tilbake. Jeg ringte viltkonsulenten for å høre om det var noe spesielt vi skulle gjøre. Han undersøkte litt og ringte tilbake og sa at vi evt bare kunne ta bilde av den før vi slapp den fri igjen. Som sagt så gjort...men det vi også gjorde var å stenge hønene inne i hønsehuset for vinteren, for vi regnet med at den kanskje ville komme tilbake. Til våren skal vi bygge ut taket slik at det er tak og netting over hele hønsegården.

Ekorn på fuglebrettet

Dette lille ekornet klatret rundt på tømmerhuset vårt og stjal mat fra fuglebrettet i flere dager....helt til en av gårdskattene oppdaget røveren og gjorde kort prosess. Jeg prøvde å redde den stakkars lille rakkeren fra kattens grep, men det var for sent. Vi får bare håpe at vi får besøk av ekorn igjen, men at de passer seg bedre for kattene. Se en søt video av ekornets elegante tyveri fra fuglebrettet på videosiden under.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.06 | 21:56

Hei!
Jeg ønsker å kjøpe to sorte/grå langhåra skinn, gjerne som de du viser i bildene rett overfor, langhåra med bunnull og dekkhår. Jeg bor i Tromsø.

...
05.07 | 00:38

Hei! Rune hær! Bare lurer litt på den søndagsridningen jeg. Priser på voksne og unger. 2 vokne og 3 barn fra 9 til 12 år. Mvh Rune.

...
23.04 | 22:56

Hei,
Er det mulighet å få kjøpt 2 jærhøner??

...
11.04 | 14:22

hei mamma kul nettside bare elsker den hilsen meg

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE