Drengstua utleiehus

Den store stua i andre etasje sett fra en vinkel.

Et stort byggeprosjekt er endelig ferdig...

Drengstua er nå ferdig pusset opp, fullt møblert og klar for leieboere. Huset er på tilsammen ca 135 m2 boareal fordelt på to etasjer. Det er innlagt varme i alle gulvene i første etasje og huset er meget godt isolert. 
Se hvor flott Drengstua ble! For virtuell visning gå til fotoalbum og se bildeserie fra Drengstua. Etterhvert skal vi legge ut bilder fra hele byggeprosessen også...så følg med...følg med.

Litt om Drengstuas historie

Drengstua er ei lita trønderlån som ble bygget rundt 1850 og som opprinnelig stod på det lille småbruket Gylløyen på Hovin. Som trønderlåner flest var den bygget i to faser; først en treroms stue i to etasjer som siden fikk ”påhektet” en ”nystuedel” i den ene kortenden slik at låna ble lang og smal. Låna fikk siden utvendig panel malt i en lys gul farge.  I tillegg til låna var det også et lite stabbur på gården (nå revet) og et fjøs som fortsatt står med kortenden mot E6 på Gylløyen. Trønderlåna har i sin tid huset både farger og rokkmaker.

De siste årene har huset ikke vært bebodd og siden det stod kun et par meter fra E6 ønsket Statens vegvesen å rive huset. I 2007 gjorde vi en avtale med vegvesenet om overtakelse av huset mot at vi rev og fraktet bort alle bygningsdeler. Dette ble gjort sommeren 2007. Huset ble strippet for all gammel tapet, panel og isolasjon innvendig, og tømmerstokkene ble merket og fotografert. Tømmerstokkene ble deretter tatt ned en for en med håndkraft og fraktet på traktorhenger hit til Storlykkja. Her ble tømmerstokkene lagret over vinteren til arbeidet med å sette opp Drengstua startet våren 2008. På tomta som Drengstua står på har det tidligere stått et størhus (eldhus, bryggehus) i tømmer, men dette brant ned på begynnelsen av 60-tallet.

Vi valgte å sette opp trønderlåna i en T-formasjon, der ”nystuedelen” er tømret fast i den opprinnelige ”treromsstua” på langsiden i stedet for i kortenden. Treromsstua er den delen som har spisestue, kjøkken og bad i dag. I forlengelsen av ”nystuedelen” har vi bygd et vindfang med loft. Vi har prøvd å vise fram det gamle tømmeret mest mulig (der det var fint tømmer), samtidig som vi har isolert huset godt. Vi har byttet ut de tømmerstokkene som var for dårlige, bl.a. syllstokkene og alle åsene, med kraftige gamle tømmerstokker fra låven på nabogården Øverøien (den hadde delvis rast sammen). De to store grønne ytterdørene kommer fra Nordstu Soknes på Støren. De fleste vinduene og innerdørene er også brukte. De to dørene i andre etasje kommer f.eks. fra ei gammel trønderlån i Klæbu. Det er Mahmoud Elsouri, selvlært tømrer etter to laftekurs, som har stått for det meste av byggearbeidet. Han har fått noe hjelp av ulike ”drenger” (sønn, brødre og en svoger) og derav navnet Drengstua.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.06 | 21:56

Hei!
Jeg ønsker å kjøpe to sorte/grå langhåra skinn, gjerne som de du viser i bildene rett overfor, langhåra med bunnull og dekkhår. Jeg bor i Tromsø.

...
05.07 | 00:38

Hei! Rune hær! Bare lurer litt på den søndagsridningen jeg. Priser på voksne og unger. 2 vokne og 3 barn fra 9 til 12 år. Mvh Rune.

...
23.04 | 22:56

Hei,
Er det mulighet å få kjøpt 2 jærhøner??

...
11.04 | 14:22

hei mamma kul nettside bare elsker den hilsen meg

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE